Естетичен център

Филъри

През последните години в Европа се създадоха голям брой различни видове филъри. Дермалните филъри са субстанции, които се инжектират, за да се заличaт бръчици и белези по лицето. Действат, като попълват загубения обем, възстановяват хидробаланса в кожата и стимулират ревитализирането ѝ.

Характеристики, на които отговаря един добър дермален филър

  1. Веднъж инжектиран, трябва да оставa на мястото си.
  2. Не трябва да е с животински или човешки произход заради риск от алергия.
  3. Инжектирането му трябва да е безболезнено.
  4. Действието му трябва да продължава около година.
  5. Не трябва да остават бучици, които пациентът да усеща.
  6. Приложението му трябва да има положителен ефект.

Какво представлява манипулацията с дермален филър?

Манипулацията с дермален филър започва с обезболяване на зоната, която ще се третира. За анестезия може да се използва топикален анестетик (крем), охлаждане или нервен блок.

След настъпване на ефекта от упойката, манипулацията е безболезнена и продължителността ѝ е между 30 и 45 минути. След процедурата е нормално да почувствате известен дискомфорт, като леко зачервяване, сърбеж и загряване, но няма причина да не се върнете към обичайното си ежедневие.

Ефектът от дермалния филър се дели на моментен и краен. Моментният може да не е точен заради анестетика, а окончателният резултат може да се оцени минимум след седмица.

Продължителността на действие на филъра зависи от това в коя област на лицето се третира, както и от това дали се прилага за пръв път, или не. Обикновено всяка следваща апликация изисква по-малко материал и ефектът е по-дълготраен.

Без болка

Прилагането на правилния метод за обезболяване е основна част от процедурите. Безболезнената манипулация дава спокойствие не само на пациента, но и на доктора, за да извърши процедурата стриктно и прецизно. Основно правило е анестезия да се използва само от доктори, които са обучени и са наясно с анатомията, за да няма нежелани странични ефекти.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече