Естетичен център

Ботокс

Ботоксът е въведен в медицината през 1973г от д-р Алън Скот, очен хирург от Сан Франциско, като неоперативен метод за лечение на кривогледство при деца. След това приложението му се разширява, като започва да се използва и при блефероспазъм. За съжаление, за ботокса има много отрицателни мнения заради хората, попаднали в неопитни ръце. Tова пречи да се разгърне огромния потенциал, който притежава този продукт. Затова е много важно, преди да пристъпите към манипулация, да сте сигурни,че сте в ръцете на лекар, който е преминал специално обучение и спазва правилата за употреба.

Ботоксът може да се използва самостоятелно или в комбинация с други методи.

Ботоксът може да се използва самостоятелно или в комбинация с други методи като фото или лазер процедури и дермални филъри. Най-често той се използва в горната трета на лицето: за бръчките между веждите, хоризонталните бръчки на челото и тези около очите.

Какво представлява манипулацията с ботoкс?

Процедурата започва с нанасяне на анестетичен крем, който започва да действа след около 15 минути.

Самата манипулация също продължава около 15 минути и се извършва с много фина игла.

За да се подобри дифузията на ботокса, е добре да се опитате да “използвате” инжектираните области след манипулацията за около 30 мин. В следващите 24 часа трябва да се избягва масаж на тези области. След процедурата не остават белези и не се налага да прикривате убожданията с грим, това позволява да се завърнете веднага към обичайните си дейности. Ефектът от процедурата започва да се появява между четвъртия и десетия ден.

Ботулиновият токсин е единственото и най- правилното средство срещу мимическите бръчки по лицето

Митове и факти за ботокса

Ботоксът е опасна мускулна отрова.

Ботулиновият токсин се използва в медицината над 70 години, а в естетиката повече от 20. Изключително утвърден е като материал за третиране на мимическите бръчки по лицето, а от скоро вече има и регистрация за лечение на бруксизъм (стискане на зъби). Заради спецификата си на действие е задължително да се поставя от лекари специалисти.

Не трябва да пътувам със самолет след инжектиране с ботокс.

Проблем с летенето не може да се свърже по никакъв начин с третирането с ботокс.

Кремове, съдържащи подобни на ботокса съставки, могат да са с по-добро действие от ботокса.

Подобни рекламни трикове звучат абсурдно. За да има ефект, ботоксът трябва да се въведе инжекционно в мускула, който искаме да третираме. Препаратите, които се използват, се приготвят непосредствено преди манипулацията и не издържат повече от 3 дни.

Без болка

Прилагането на правилния метод за обезболяване е основна част от процедурите. Безболезнената манипулация дава спокойствие не само на пациента, но и на доктора, за да извърши процедурата стриктно и прецизно. Основно правило е анестезия да се използва само от доктори, които са обучени и са наясно с анатомията, за да няма нежелани странични ефекти.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече