Естетичен център

Контур и обем на устните

Хиалуроновата киселина е най-подходящият материал за създаване на контур и обем на устните. Нейното предимство е, че след време се резорбира и следва естествените процеси на стареене на лицето, а и че може да се използва в минимални количества, за да се коригира само асиметрия във формата на устната.

Устни

За да се акцентира на устните

Контур на устните

За да се запази естествения вид, но и за да се акцентира на устните, без да се променя тяхната форма и обем, третираме само устния контур.

Това е подходящо и при жени, които имат фини бръчици тип “баркод” около устните.

Важно е количеството на филъра да се съобрази с възрастта на пациента. Обикновено се използва 1 мл материал, но това зависи много и от ефекта, който се стремим да постигнем, за да задоволим желанието на пациента.

Резултатите са видими почти незабавно след терапията, но оптималният ефект настъпва след преминаване на лекия оток, зачервяването и евентуалните хематоми, което настъпва от една, до две седмици след терапията.

Обем на устните

С помощта на хиалуронова киселина, може да се промени формата и плътността на устните. Тази процедура е подходяща и за заличаване на белезите на времето в тази зона т.е. може да се използва материал, който само да ги хидратира. Обикновено долната устна е по-плътна от горната. Според естетичните норми горната устна трябва да е издадена в профил с половината от ширината на долната. При по-възрастни пациенти загубата на обем е по-голяма в горната устна, освен това ъгълът между носа и устната започва да се уголемява, това също се коригира с хиалуронова киселина.

Пълнителите за устни са специфични и се различават от филърите за останалите зони на лицето. Трайността им е средногодина, година и половина.

Тъжни ъгли на устата

Появата на тези бръчки придава на лицето тъжен вид и не позволява да изрази истинска усмивка. С подходящ филър и техника този процес е обратим.

eyes
Ъгли на устата

За изразителна усмивка

Марионетни бръчки

Марионетните бръчки се образуват на ъгъла на устата, там където се срещат горната и долната устна и се спускат надолу към ръба на челюстта. За третирането на тази зона са подходящи хиалуронови филъри със средна плътност.

Необходимото количество зависи от това колко изразени са тези бръчки и от анатомията на пациента, но средно: при леки дефекти около - 0,5 мл, при по-изразени - 1 мл. и при дълбоки - около 1,6 мл. В тази област може да се използва всякакъв тип анестезия за пълен комфорт на пациента. Ефектът продължава средно между 9 месеца и година при първа апликация. При някои пациенти е характерно прекомерно контрахиране на мускула, отпускащ ъгъла на устата, и при тях е препоръчително процедурата да се комбинира с хиалуронова киселина и ботулинов токсин.

Бръчки при пушачки

Появата на този тип бръчки допълнително състарява лицето и му придава тъжен вид. За попълването и изглаждането на тези бръчки е подходящо използване на комбинация от ботулинов токсин и дермален филър.

eyes
Бръчки баркод

Цялостно ревитализиране на областта

Бръчки баркод

Този тип бръчки се разполагат околовръстно около устата, могат да се появят като резултат от загуба на обем в тази област, атрофия засягаща устната, хипердинамична мускулатура,тютюнопушене и др. В тази зона се използват филъри със средна или ниска плътност. Ефектът продължава от 9 до 12 месеца. Препоръчително е при наличието на този тип бръчки да се приложи цялостно ревитализиране на областта и ботокс, ако целта е пълно изглаждане на зоната.

Гънка на брадичката

Със стареенето долната трета на лицето увеличава своя обем и вдлъбнатината на брадичката се задълбочава. Дермалните филъри са подходящи за третирането на тази зона, те водят до изглаждането й, което до скоро беше възможно само по оперативен път.

eyes
Брадичка

Без оперативна намеса

Вдлъбнатина на бръдичката

За тази област се използват хиалуронови филъри със средна плътност. Необходимото количество варира в зависимост от изразеността на дефекта, но средно при по-леко изразена бръчка е достатъчно 0,4 мл, а при дълбока 0,8 мл. В тази област може да се приложи топикална или инжекционна анестезия според желанието на пациента. Обикновено ефектът продължава от 9 месеца до година при първа апликация. При някои пациенти се наблюдава прекомерна конструкция на менталния мускул, което задълбочава бръчката на брадичката и в такива случаи е подходящо комбинирането на хиалуронова киселина с ботулинов токсин.

Естетичен център

Estetic

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече