Естетичен център

Бръчици тип пачи крак, увисване на клепачите и веждите

В областта на очите могат да се третират бръчиците тип “пачи крак”, увисването на клепачите и веждите. Успешно се повлияват и тъмните кръгове под очите. За озаряване на погледа се прилагат и биоревитализиращи продукти, създадени специално за тази зона.

eyes
Очи

За озаряване на погледа

Пачи крак

Бръчките тип пачи крак се образуват от контракцията на околоочния мускул. Третирането на външната част на този мускул позволява леко повдигане на веждите и "отваряне" на окото. При жените обикновено началната доза ботокс е 15-20 единици, а при мъже 20-25 единици. Резултатите започват да се появяват след третия ден и са видими напълно след 1-2 седмици. Ефектът продължава около 6 месеца. При наличието на много бръчици, тази терапия с ботокс е подходящо да се комбинира с хиалуронова киселина за максимален ефект.

Бръчки под окото

При контракция на вътрешната част на околоочния мускул се появяват бръчките под окото (на долния клепач). Третирането на този мускул позволява премахване на бръчките и по-широко отваряне на окото.

Началната доза ботокс, достатъчна при мъже и жени, е около 2,5 единици. Резултатът е видим, както при другите области, след третия ден и окончателен след седмица-две. За допълнителен ефект при тази зона, може да се комбинира ботулинов токсин с мезотерапия, както и с подходяща терапия за домашна грижа.

Увисване на клепача

В областта на веждите често пъти се наблюдава загуба на еластичността на кожата, което причинява увисване на клепача. За корекция на това състояние се третира горната външна част на околоочния мускул.

При жени дозата, необходима за релаксиране на този мускул, е около 5-7 единици, а при мъже 7-10 единици. Ефектът е видим след около една седмица и се задържа до 6 месеца.

Хоризонтални бръчки и линии на гнева

Бръчките на челото са резултат от мимиката на лицето през годините. Основно за изглаждането им се използва ботулинов токсин, но ако са видими и при покой, може да се добави и дермален филър.

eyes
Бръчки на челото

Видим резултат

Хоризонтални бръчки

При поставянето на ботулинов токсин в тази област, се постига и леко повдигане на веждите. Чрез подтискането на вътрешната част на фронталния мускул се постига изпъване на бръчките на челото. Обикновено дозата ботокс при жени е между 15-23 единици, а при мъже 20-25 единици. В тази област почти не е нужна упойка, но при по-чувствителни пациенти може да се използва топикален анестетик или лед.

Резултатът от манипулацията започва след третия ден и е окончателно ясен след 1-2 седмици. Контролен преглед се прави след минимум 10 дни. Обикновено резултатът продължава от 4 до 6 месеца и е желателно да се направи нова апликация преди мускулът да се отпусне напълно.

Линии на гнева

Глабеларните бръчки, познати като “линиите на гнева” или “гневна бръчка” , се намират между веждите. Тази област е много слабо кръвоснабдена и не се препоръчва третирането й с дермален филър. Използва се ботулинов токсин, около 25 единици за жени и 30 за мъже.

За обезболяването й е подходящо да се използва топикална анестезия (крем) или лед.

Естетичен център

Estetic

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече