Естетичен център

Ботокс

Ботоксът е въведен в медицината през 1973г от д-р Алън Скот, очен хирург от Сан Франциско, като неоперативен метод за лечение на кривогледство при деца. Приложението му се разширява след това, като се използва при блефероспазъм. За съжаление, за ботокса има много отрицателни мнения заради хората, попаднали в неопитни ръце. Tова пречи да се разгърне огромният потенциал, който притежава този продукт. Затова е много важно, преди да пристъпите към манипулация, да сте сигурни,че сте в ръцете на лекар, който е преминал специално обучение и спазва правилата за употреба.

Ботоксът може да се използва самостоятелно или в комбинация с други методи.

Ботоксът може да се използва самостоятелно или в комбинация с други методи като фото или лазер процедури и дермални филъри. Най-често той се използва в горната трета на лицето: за бръчките между веждите, хоризонталните бръчки на челото и тези около очите.

Какво представлява манипулацията с ботoкс?

Преди процедурата се нанася анестетичен крем за около 15 мин., след което не е необходима друга подготовка.

Процедурата продължава около 15 минути и се извършва с много малка игличка.

За да се увеличи резорбцията на ботокса, е добре да се опитате да “използвате” инжектираните области след манипулацията за около 30 мин. Трябва да се избягва масажът на тези области следващите 24 часа. След процедурата не остават белези и не се налага да прикривате убожданията с грим, това позволява да се завърнете веднага към обичайните си дейности. Ефектът от процедурата започва да се появява между четвъртия и седмия ден.

В заключение за ботокса може да се каже, че е безопасен и ефективен метод за заличаване на белезите от времето.

Митове и факти за ботокса

Ботоксът е опасна мускулна отрова.

Инжекциите с ботокс се използват безопасно и успешно повече от 20 години. За да сте спокойни за резултата, изберете правилния доктор да изпълни манипулацията.

Не трябва да пътувам със самолет след инжектиране с ботокс.

Проблем с летенето не може да се свърже по никакъв начин с третирането с ботокс.

Кремове, съдържащи подобни на ботокса съставки, могат да са с по-добро действие от ботокса.

Подобни рекламни трикове звучат абсурдно. За да има ефект, ботоксът трябва да се въведе инжекционно в мускула, който искаме да третираме. Препаратите, които се използват, се приготвят непосредствено преди манипулацията и не издържат повече от 3 дни.

Без болка

Прилагането на правилния метод за обезболяване е основна част от процедурите. Безболезнената манипулация дава спокойствие не само на пациента, но и на доктора, за да извърши процедурата стриктно и прецизно. Основно правило е анестезия да се използва само от доктори, които са обучени и са наясно с анатомията, за да няма нежелани странични ефекти.