Естетичен център

Бръчки от носа към устата

С възрастта и загубата на еластичността на кожата,тези бръчки започват да се задълбочават и придават на лицето уморен и изпит вид. Третирането на тази зона е една от най-често извършваните и безопасни манипулации с дермални филъри.

Назолабиалнибръчки

Резултатът е видим веднага

Назолабиалната бръчка

Назолабиалната бръчка се простира диагонално в средната част на лицето, започвайки от крилото на носа и спускайки се към ъгъла на устата. Много фактори са отговорни за образуването ѝ, като загубата на обема по лицето и еластичността на кожата. За тази област се използва хиалуронова киселина със средна плътност. Може да се постави всякакъв тип анестезия за пълно обезболяване на зоната. При по-дълбоки бръчки се налага понякога да се използва наслояване на материал в зоната, за да се постигне максимален ефект.

Резултатът е видим веднага след процедурата, но заради упойката и възможното зачервяване на областта е най-добре да се смята за краен ефектът след една седмица. Зоната остава гладка от 9 месеца до 1 година. При някои пациенти е характерна така наречената “гингивална или венечна усмивка”, при този тип обикновено назолабиалната бръчка е по-дълбока и е препоръчително да се приложи ботулинов токсин за лечението ѝ, за да е максимален ефектът от филъра.

Скулптуриране на лице

С възрастта средната трета на лицето губи своя обем, за сметка на долната трета. Правилен подход при възстановяване на цялото лице е да се третира зоната на скулите, където тази загуба е най-голяма.

eyes
Лице

За младежки вид на лицето

Зона на скулите

Хиалуроновата киселина е подходящ и безопасен материал за възвръщане на младежкия вид на лицето и възстановяване на естествените му обеми. За скулптуриране обикновено се използва хиалуронова киселина с най-висока плътност. Често пъти причина за поява на увисване на кожата в долната част на лицето е именно тази загуба на обем и е много погрешно да се третира само долната част на лицето, без да се премахне причината в началото.

Естетичен център

Estetic