Естетичен център

Бръчици тип пачи крак, увисване на клепачите и веждите

В областта на очите могат да се третират бръчиците тип “пачи крак”, увисването на клепачите и веждите. Успешно се повлияват и тъмните кръгове под очите. За озаряване на погледа се прилагат и биоревитализиращи продукти, създадени специално за тази зона.

eyes
Очи

За озаряване на погледа

Пачи крак

Бръчките тип пачи крак се образуват от контракцията на околоочния мускул.Третирането на външната част на този мускул позволява леко повдигане на веждите и заличаване на бръчките на очите.

Бръчките тип пачи крак се образуват от контракцията на околоочния мускул. Третирането на външната част на този мускул позволява леко повдигане на веждите и заличаване на бръчките на очите. При жените обикновено началната доза е 15-20 единици, а при мъже 20-25 единици. Резултатите започват да се появяват след третия ден и са видими напълно след 1-2 седмици. Ефектът продължава около 6 месеца. При наличието на много бръчици е подходящо да се комбинира ботокс с третиране на скулите с хиалуронова киселина за максимален ефект.

Бръчки под окото

При контракция на вътрешната част на околоочния мускул се появяват бръчките под окото (на долния клепач). Третирането на този мускул позволява премахване на бръчките и по-широко отваряне на окото.

Началната доза ботокс, достатъчна при мъже и жени, е около 2,5 единици. Резултатът е видим, както при другите области, след третия ден и окончателен след седмица, две. За допълнителен ефект при тази зона, може да се комбинира ботулинов токсин с мезотерапия, както и с подходяща терапия за домашна употреба.

Увисване на клепача

В областта на веждите често пъти се наблюдава загуба на еластичността на кожата, което причинява увисване на клепача. За корекция на това състояние се третира горната външна част на околоочния мускул.

При жени дозата, необходима за релаксиране на този мускул, е около 5-7 единици, а при мъже 7-10 единици. Ефектът е видим след около една седмица и се задържа до 6 месеца.

Хоризонтални бръчки и линии на гнева

Бръчките на челото са резултат от мимиката на лицето през годините. Основно за изглаждането им се използва ботулинов токсин, но ако са видими и при покой, може да се добави и дермален филър.

eyes
Бръчки на челото

Видим резултат

Хоризонтални бръчки

При поставянето на ботокс в тази област се постига и леко повдигане на веждите. Чрез подтискането на вътрешната част на фронталния мускул се постига изпъване на бръчките на челото. Обикновено дозата ботокс при жени е между 15-23 единици, а при мъже 20-25 единици. В тази област почти не е нужна упойка, но при по-чувствителни пациенти може да се използва топикален анестетик или лед.

Резултатът от манипулацията започва след третия ден и е окончателно ясен след 1-2 седмици, има случаи, в които се налага да се добави на места ботулинов токсин за максимален ефект. Обикновено резултатът продължава от 4 до 6 месеца и е желателно нова апликация да се направи, преди мускулът да се отпусне напълно.

Линии на гнева

Линиите на гнева или глабеларните бръчки, се намират между веждите. Поради мястото, на което се намират, и наличието на малко кръвоносни съдове в тази област се препоръчва филър с минимална плътност, тъй като има риск от исхемия. Обикновено количеството, което е необходимо за тази област, е около 0,2 – 0,3 мл. хиалуронова киселина.

За обезболяването на тази област е по-подходящо да се използва топикална анестезия (крем) или лед пред инжекционна. Резултатът е незабавно видим веднага след манипулацията и продължава от 9 месеца до 1 година.

Естетичен център

Estetic